Voedsel-wagen.nl

FOOD TRUCK info

  • Home
  • Starten
  • Historie
  • Challenge
  • Event
Home » Sla-gerei

Sla-gerei

Sla gereiSla gerei is gespecialiseerd in het ‘stante pede’ bereiden van verschillende lekkere verse salades.

Salades van biologische kwaliteitsproducten en ook pastrami sandwiches, charcuterie plateaus , soepen, wraps , falafel etc.

Food truck – Sla gerei

Hun foodtruck is een volledige elektrische Spijkstaal Rijdende Winkel: Spijkstaal SRV wagen.
Ooit was het idee om vanuit deze wagen te gaan ‘venten’ op straat in Amsterdam tijdens lunchtijden.




Inmiddels doen zij bijna alleen nog maar uitsluitend bedrijfsevenementen en prive-feesten bijvoorbeeld: borrel, lunch, trouwerij, verjaardag, koken op locatie, of tuinfeest.

Initiatiefnemer en eigenaar Coen van Dijk heeft ervaring opgedaan in de keukens van het Amstel Hotel en traiteur De Leeuw te Amsterdam. Coen heeft één duidelijk doel voor ogen: Mensen te laten genieten van de zorgvuldig samengestelde salades, waarbij keus van producten en de verhoudingen centraal staan. De klant heeft altijd de ruimte om zelf met ideeën te komen.

De basis ligt bij salades, maar ze kunnen veel meer serveren o.a. hun: pastrami sandwich, charcuterie plateaus, soepen, wraps en geroosterde cashewnoten en amandelen.

Informatie over Sla gerei

Contact
Coen van Dijk: 06-24759704
info@sla-gerei.com
Sla-gerei

 

Foto – Sla-gerei

sla-gerei-001sla-gerei-001
sla-gerei-002sla-gerei-002
sla-gerei-003sla-gerei-003
sla-gerei-004sla-gerei-004
sla-gerei-005sla-gerei-005
sla-gerei-006sla-gerei-006

FOOD TRUCK: Sla gerei

sla-gerei

FOOD TRUCK: Vrij Voedsel

vrij-voedsel

FOOD TRUCK: Ladybird bus

LEES OOK:

  • Contact
  • Links

Zwoele zomersnack

Als je het in Nederland over Food Trucks hebt, praat je meestal over een festival. Dit hebben we afgekeken van Amerika waar in 2008 deze festivals sterk in opkomst waren.
Met name in de zomermaanden worden er allerlei evenementen georganiseerd waarbij deze wagens worden gebruikt.

In het begin ter aankleding van bijvoorbeeld markten, beurzen en muziekfestivals, maar later als geheel eigen evenement. In 2015 waren er achthonderd festivals in Nederland en met de toename van het aantal Food Trucks festivals zal dit getal in 2016 nog hoger uitkomen. Voor Food Trucks betekent dit dat ze heel wat reis- en werkuren maken.

Overdekt parkeren

De meeste festivals vinden dus plaats in de periode mei tot en met september, met de simpele reden dat het weer dan het beste meewerkt. Je kunt je voorstellen dat in zonnig Los Angeles deze festivals een daverend succes zijn.
In Nederland is de kans op een bui helaas altijd aanwezig.

Vanwege de groeiende populariteit worden er toch ook in Nederland het hele jaar door dit soort festivals georganiseerd. In de winter is de sfeer alleen net wat anders, denk aan het gevoel van een kerstmarkt maar dan in het teken van eten.
Natuurlijk worden er ook overdekte evenementen georganiseerd. Het eerste festival dat zijn intrek naar binnen nam was Eeterij op Wielen in Ahoy Rotterdam.

Lekker eten op straat

Lekker-eten-op-straat
De veronderstelling dat Food Trucks alleen gebruikt worden voor evenementen is niet helemaal juist.
De PvdA in Amsterdam is al sinds 2013 bezig met een voorstel om streetfood mogelijk te maken. Daarmee zouden ze een voorloper zijn op de rest van Nederland. Om dit mogelijk te maken, moeten er een aantal regels worden veranderd. Voorheen mocht er namelijk geen vers voedsel op straat worden verkocht.

Vanuit het voorstel Lekker eten op Straat is er in juni 2015 een tweejarige pilot gestart in de hoofdstad. Er waren meer dan 150 aanmeldingen binnen gekomen maar slechts 40 daarvan hebben een locatie toegewezen gekregen door de gemeente. De pilot gaat door tot de zomer van 2017.

Strijden voor een vaste plek

Strijden voor een vaste plek Nederland kent een echte marktcultuur. Zo heeft iedere dorp en stad wel zijn eigen wekelijks terugkerende markt waar ook etenswaren worden verkocht.
Zo’n markt lijkt bij uitstek ook de plek om een Food Truck te parkeren, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. De meeste markten bestaan al decennia lang en hebben een vaste ondernemerskring opgebouwd.

De Food Truck is relatief nieuw en daarom is het lastig voor hen om een plek te veroveren. De gemeente wijst een plek en maximale bezetting toe en daar moeten organisaties het mee doen. Dat in combinatie met het feit dat er ontzettend veel trucks zijn, bemoeilijkt het bestaan. Slechts tien tot twintig procent van de trucks kan volgens het platform ToetToetFood van de opbrengst leven.

Culinaire voedselmarkt

Culinaire voedselmarkt
Nederland kent inmiddels ook echte foodmarkets. Hier wordt niet alleen maar gebruik gemaakt van de Food Truck maar ze zijn er wel vaak bij betrokken. Een voorbeeld van een wekelijks terugkerende markt met Food Trucks is de Neighbourfood Market in Amsterdam en Den Bosch.

Nederland kent inmiddels ook wat vaste Foodhallen waar tentjes staan opgesteld die dit soort voedsel serveren. Het is een beetje valsspelen, want de wagens staan vast, maar de sfeer en het nuttigen van kleine gerechten is er vergelijkbaar. De beleving is in dit geval belangrijker dan het gebrek aan wielen. De stands zien er net zo bijzonder uit als de Food Trucks buiten. Bekende foodhallen zijn die in Rotterdam (Markthal) en Amsterdam (Foodhallen, World of Food).

Copyright © 2021 · Voedsel-wagen.nl